Ούζο

E-mail Εκτύπωση PDF

Η διαφορά του βρίσκεται στη μοναδικότητά του

Ούζο ΜΠΕΗ: Η διαφορά του βρίσκεται στη μοναδικότητά τουΜοναδικότητα που εξασφαλίζεται από την πείρα τριών γενεών. Από το 1905 και μέχρι σήμερα, στην Ποτοποιϊα ΜΠΕΗ, το Ούζο αποτελεί το βασικότερο προϊόν της επιχείρησης. Προϊόν που παρασκευάζεται με το ίδιο πάντα μεράκι, την ίδια αίσθηση ευθύνης και συνέπειας.

Καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος διαδραματίζει και η δυνατότητα προσαρμογής του στις γευστικές ιδιαιτερότητες των καταναλωτών οι οποίες και ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή. Ούζο που παρασκευάζεται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της ελληνικής επικράτειας ή ακόμη και του εξωτερικού είναι εύλογο να κινείται στην αναζήτηση «ενός μέσου όρου». Αυτός «ο μέσος όρος», είναι πρακτικά αδύνατον να καλύψει τις γευστικές ιδιομορφίες της ευρύτατης γκάμας των καταναλωτών στους οποίους και απευθύνεται και φυσικά να ικανοποιήσει τους απαιτητικούς πότες.

Μία μικρή μονάδα παραγωγής ούζου, αντιθέτως, είναι σε θέση να λάβει υπόψη της όλα εκείνα τα επιμέρους χαρακτηριστικά των πελατών της καθορίζοντας με απόλυτη ακρίβεια τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσει καθώς και τον τελικό αλκοολικό τίτλο του προϊόντος.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μία περιοχή σαν αυτή τωΕσωτερικός χώρος του καταστήματοςν Σερρών, της οποίας οι κάτοικοι, σχεδόν στην πλειονότητά τους, έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με το Ούζο. Σχέση που χάνεται στα βάθη της ιστορίας και που ακόμη και σήμερα βρίσει συνεχιστές και στις νεότερες γενιές. Αυτήν ακριβώς την αντίληψη υπηρετεί με μοναδική συνέπεια η «Ποτοποιΐα Μπέη», εδώ και έναν αιώνα περίπου, παρασκευάζοντας προϊόντα που ανταποκρίνονται στην καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών της. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά καιρούς οι ίδιοι οι πελάτες με την κρίση τους και τις απαιτήσεις τους διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά όχι μόνον του Ούζου αλλά και των υπολοίπων αλκοολούχων προϊόντων του καταστήματος. Σε τελευταία ανάλυση ο πελάτης του καταστήματός μας δεν είναι απλώς ένας ακόμη καταναλωτής αλλά ο κύριος κριτής βάσει των απαιτήσεων του οποίου θα διαμορφωθεί η ποιότητα των παρασκευαζόμενων ποτών.

Το κυριότερο προϊόν της επιχείρησης είναι το «ούζο Μπέη». Διατίθεται σε τέσσερις ποιότητες που καθορίζονται από τους βαθμούς του οινοπνεύματος.

1Είναι το ούζο εμφιαλώσεως σε συσκευασίες των 0,35 – 0,7 και 2 λίτρων που παράγεται στους 42 βαθμούς οινοπνεύματος.

2Είναι το ούζο εμφιαλώσεως σε συσκευασίες των 0,05 – 0,1 και 0,2 λίτρων που παράγεται στους 39 έως 40 βαθμούς οινοπνεύματος και διακινείται κυρίως στην χοντρική πώληση.

3Είναι τα ούζα λιανικής πώλησης που παράγονται, τον μεν πρώτο στους 38 έως 39 βαθμούς οινοπνεύματος το δε δεύτερο στους 37 έως 38 βαθμούς οινοπνεύματος.

You are here Προϊόντα