Έκθεση ζωγραφικής στο πατάρι της Ποτοποιϊας ΜΠΕΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Έκθεση ζωγραφικής στο πατάρι της Ποτοποιϊας ΜΠΕΗΤην Άνοιξη του 2011, στον ανώγειο χώρο (πατάρι) της ποτοποιϊας ΜΠΕΗ (χώρος ειδικά διαμορφωμένος για βραδιές γευσιγνωσίας, καθώς και για συναντήσεις φιλικού ή επαγγελματικού περιεχομένου) φιλοξενήθηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αθανασίου Μπόϊκου με θέμα: «ΛΑΔΙ ΣΕ ΠΕΤΡΑ».

Ο Αθανάσιος Μπόϊκος, είναι Σερραίος, δάσκαλος στο επάγγελμα και ασχολείται με τη ζωγραφική από τα νεανικά του χρόνια. Έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε συλλογικές εκθέσεις, ενώ έργα του κοσμούν πολλά σπίτια συμπολιτών μας.

Οι ζωγραφισμένες πέτρες που περιλαμβάνονταν στην έκθεση υπήρξαν αποτέλεσμα δουλειάς των δύο τελευταίων χρόνων και εκτέθηκαν για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο.

Ζωγραφισμένες με λαδομπογιά αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο τοπία της πόλης καθώς και θαλασσογραφίες, όπως επίσης και πρόσωπα ή ανθρώπινες φιγούρες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο περίτεχνος τρόπος με τον οποίο δουλεύεται η εικόνα πάνω στην περιορισμένη επιφάνεια της πέτρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι και το ότι ο καλλιτέχνης σε πολλές περιπτώσεις «προσαρμόζει» τα έργα του στις φυσικές κοιλότητες και διαστάσεις της πέτρας αξιοποιώντας με μοναδικό τρόπο το σχήμα και την υφή της.

Έκθεση ζωγραφικής στο πατάρι της Ποτοποιϊας ΜΠΕΗΠαράλληλα με τις πέτρες, μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν παλαιότερα και νεότερα έργα του καλλιτέχνη με ζωγραφική σε μουσαμά. Μέρος από αυτά τα έργα εξακολουθεί να εκτίθεται στον ανώγειο χώρο του καταστήματος, ο οποίος είναι επισκέψιμος στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Την έκθεση, πέραν της ημέρας των εγκαινίων, επισκέφθηκε ικανοποιητικός αριθμός συμπολιτών μας, που στο σύνολό τους εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους τόσο για τα έργα του καλλιτέχνη, όσο και για τη λειτουργικότητα του χώρου.

Μ’ αφορμή μάλιστα την επιτυχία της έκθεσης αυτής, διατυπώθηκε η άποψη για τη συνέχιση ανάλογων εκδηλώσεων. Άποψη που βρίσκει απολύτως σύμφωνο και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Κώστα Μπέη, ο οποίος και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο φιλοξενίας νέων εκθέσεων ανάλογου περιεχομένου για την επόμενη χρονιά.

Έκθεση ζωγραφικής στο πατάρι της Ποτοποιϊας ΜΠΕΗΣυλλεκτική φιάλη

Μ’ αφορμή την έκθεση αυτή και με πρωτοβουλία της επιχείρησης δημιουργήθηκαν δύο (2) συλλεκτικές φιάλες, στις οποίες αποτυπώθηκαν έργα του ζωγράφου.

Οι συλλεκτικές αυτές φιάλες κυκλοφόρησαν παράλληλα με την έκθεση στον περιορισμένο αριθμό των 100 φιαλών ανά θέμα. Η διάθεση της συγκεκριμένης φιάλης (μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων) γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο κατάστημα της επιχείρησης.

Στη συνέχεια παρατίθενται φωτογραφίες από την έκθεση που πραγματοποιήθηκε στον ανώγειο χώρο του καταστήματος, καθώς και φωτογραφίες των συλλεκτικών φιαλών.

You are here Εκδηλώσεις Έκθεση ζωγραφικής στο πατάρι της Ποτοποιϊας ΜΠΕΗ